دانه سویا، گیاه بومی کشور چین است که از حدود ۱۳هزار سال پیش کشت می شود.دانه سویا به اندازه و رنگ های متفاوتی دیده می شود و حاوی پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامین، مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و اسیدفولیک است.
به نوشته سایت «ehow»، به عقیده کارشناسان علت اصلی پایین بودن آمار ابتلا به سرطان سینه و پروستات در کشورهای آسیا، مصرف سویاست .
با کاهش میزان چربی خون، کلسترول مضر، هوموسیستئین و فشارخون خطر بروز بیماری قلبی عروقی را پایین می آورد.
فیبر موجود در آن به چربی ها و کلسترول موجود در غذا می چسبد و در نتیجه کمتر جذب می شود.
در زنان یائسه مصرف روزانه نصف پیمانه دانه سویا بدون نمک علاوه بر پایین آوردن فشارخون و کلسترول مضر، علایم یائسگی از جمله گرگرفتگی را کاهش می دهد.
پروتئین و فیبر موجود در آن مانع از افزایش میزان قندخون می شود. بنابراین برای بیماران دیابتی به خصوص دیابت نوع ۲مفید است.
اگرچه مصرف سویا غده های سرطانی را از بین نمی برد اما افزودن آن به برنامه غذایی مانع از بروز این بیماری می شود.
شیرسویا، حمله های میگرن و علایم برخی از حساسیت ها را کاهش می دهد.